Pubermeisjes

,,Alle meisjes staan vooraan en ik moest plassen.” Beteuterd kijkt ze me aan. Is dit een vraag? Het geluid is hard, dus ik breng m’n oor dichter naar haar toe. Ze herhaalt de zin. De meisjes. Ze wil er langs. Naar de andere meisjes. Ik kijk nog eens goed. Het meisje met het lange bruine haar, dat nu afwachtend kijkt, is helemaal geen meisje. Ze moet zeker een jaar of vijftig zijn.

Misschien is het wel Sylvia Jeanette Natalie of Fiene, of Elsje Treesje Truus Babbette Betsie of Sabine. Terwijl Henny de namen opdreunt in ‘Een nacht alleen’ zet ik een stap opzij en kijk hoe het meisje dat geen meisje is zich een weg baant door de menigte in het Burgerweeshuis. Nooit had ik verwacht Doe Maar nog eens live te zien spelen, en al helemaal niet zoals afgelopen zondag. Ze doen niets voor hun platen onder. Over hun livemuziek kan ik niets zeggen, ik was min vier toen de band stopte. Stiekem zijn ze mijn idolen en droom ik over Henny.

Er is iets met ze. Als Henny zijn zinnen eindigt met zijn bekende kikjes, gebeurt er iets in me. Hun muziek is goed, maar live maken ze pas echt wat in me los. Ik merk dat ik wegzwijmel bij (eind)zestigers. Wat is dit? Ik ben weer een pubermeisje.

Omdat ik klein ben en allemaal grote jongens verhinderen dat ik Ernst en Henny in volle glorie kan bewonderen, verplaatsen we ons naar het midden van de zaal. Vooraan lukt toch niet meer, daar staat het vol met meisjes die geen meisjes zijn. Waar we willen staan zijn ook andere mensen, onder wie een lief uitziend blondharig meisje.

,,Oh jullie blijven hier staan?! Grappig!” Het woord grappig heeft nu, vermoed ik, helemaal niets met humor te maken. Ze lacht niet. Ik ook niet. ,,Dan staan jullie precies tussen onze vrienden in!”, schreeuwt het niet-zo-aardige blonde meisje ons toe. Dat was ik alweer vergeten: niet alle pubermeisjes zijn lief en onzeker.

We druipen af naar achteren. Een nog kleiner meisje vraagt of ze mijn zicht niet blokkeert. Nee hoor. Ik vind alles best, zolang ik maar de mooie witte tanden van Henny kan zien. Of zou dat inmiddels een kunstgebit zijn?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *