Welkom

Welkom studenten, schreef ik vorig jaar. Welkom in de studentenstad met de minste studentenactiviteiten. Het is hier niks aan. Ga maar gauw weer weg. Dat kan ik met gemak weer opschrijven, want Deventer is nog steeds een stad voor oude mensen (zelf een student horen zeggen). Maar er is ook wat veranderd het afgelopen jaar. Er is weer leven op de Brink. Er gebeurt iets.

Ik heb het Deventer uitgaansleven herontdekt. Want je moet wat als je vrijgezel bent en de leuke tindergesprekken op een vingerkootje kunt tellen. Dan maar de ouderwetse manier: dronken tongen in de kroeg terwijl er ijsblokjes naar je hoofd worden gegooid. Welke twintiger wil dat niet?

Het kan nog steeds in Deventer. Of alweer. Want de Boemel is weer open. Oh sorry, het heet nu natuurlijk de Bisschop. Maar net als ‘vroeger’ moet je elke vrijdagavond na één uur in de rij staan om je daarna schuifelend door een dampende en zwetende mensenmassa te bewegen. Fantastisch.

En er zit nog meer in de pijplijn in ‘mijn hoekje’ van de Brink – de straal waarbinnen ik letterlijk naar huis kan koprollen. Ik wacht met smart op de opening van Club Chicago, de nachtclub tussen de Bisschop en de Hip, waartussen ik nu graag heen en weer pendel. Was het trouwens niet handig geweest om die voor de introductieweek te openen, om die talloze nieuwe studenten te verleiden? En dan de Ierse pub, waar blijkbaar ontzettend veel animo voor is. Ik kan niet wachten.

Ik mis alleen nog eeuwige openingstijden. Dansen tot je niet meer kunt. Afgelopen vrijdag haalde ik amper de 6.000 stappen. Dat moet beter kunnen. Want dat je na drie uur nergens meer naar binnen komt, vind ik om te huilen. Onze nieuwe studenten zijn toch zeker oud genoeg om zelf te bepalen hoe laat ze gaan slapen? En ik wil om zeven uur ’s ochtends kunnen poolen. Kan in Groningen ook.

Oké, misschien verwacht ik te veel. Stap voor stap. Deventer wordt misschien nooit een studentenstad, maar het valt hier best mee. Dus studenten, probeer het vooral wél. Ga naar de Bisschop, Persee, de Hip, de Alm, Dorst, de Tijd. Het Burgerweeshuis en de Heks. Jullie moeten er toch zelf wat van maken. En misschien wordt je studententijd zelfs wel leuk. Welkom.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *