Vergunning

Al maanden stond er een feestje zonder datum op de planning. Mijn brievenbus checkte ik elke dag. En mijn auto zag al weken bruin van al dat wildparkeren op de zandbult bij Senzora in Deventer. Maar ik stelde een ritje naar de wasstraat uit omdat ik wachtte op die ene envelop.

Twee weken geleden was het dan zover. Na drieënhalve maand kreeg ik het langverwachte telefoontje dat ik de volgende op de wachtlijst was voor een parkeervergunning. Twee weken eerder dan verwacht. Daar is de gemeente Deventer goed in, sneller klaar zijn dan de planning. Deed ze ook al met allerlei bouwprojecten.

Of ze het pasje op moest sturen, of dat ik hem morgen liever zelf kwam ophalen, vroeg de aardige mevrouw. Ophalen, zei ik zonder aarzeling. Dan heb ik hem sneller. Toen ik ophing kon ik mijn opwinding niet onderdrukken.

Het feestje kon gepland. Er kwam een vijfdelig snapchatverhaal en ik oriënteerde me alvast op welke parkeerplekken allemaal voor mij waren. En toen ik hem had, lag hij prominent op mijn dashboard, mooi en vooral ook decadent te zijn.

Dat hij bij elke bocht alle kanten op vloog kon ik accepteren. En dat er na elke avonddienst geen parkeerplek te vinden was, waardoor ik alsnog bijna net zo ver moest lopen, nam ik ook maar voor lief. Want ik parkeerde in de stad. Schoon en veilig.

En ik kon ook eindelijk mijn auto wassen. Vooral dat. Want er stond een klein weekje Denemarken op de planning, met twee bijrijders, en dan kun je niet aankomen met een auto vol wildparkeerzand.

Dus koos ik bij Matz Carwash het duurste programma, want nu ben ik decadent. Glimmend kwam-ie eruit. Met de stofzuiger zoog ik al het zand van de matten en het stof dat ik inmiddels al had verzameld. En mijn parkeervergunning van het dashboard. Floep.

De ironie.

Nee, hij was er niet meer uit te vissen, zeiden ze vorige week bij Matz. Dat kon echt niet. Dus dan de gemeente maar weer. De aardige mevrouw. Die heel hard lachte om mijn verhaal – en dat mocht. Ik mag vandaag een nieuwe afhalen zei ze. En omdat ik tot gisteren op vakantie was, knepen ze voor vannacht een oogje dicht. Bedankt lieve gemeente.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *