Piemels

Het wordt een hete, bloedhete avond in De Leeren Lampe in Raalte vanavond. Mannen. Spieren. Olie. De weinigverhullende foto van de vijf London Knights (zie ik daar een eikel door het broekje heen?) vertelt precies waar deze avond over gaat: niks humor hebben, begripvol zijn en je steun en toeverlaat. Nee, opgeilen zullen ze. Heupwiegen en zwaaien met piemels.

Ik ben nogal van de emancipatie. Ik vind dan ook dat mannen op dezelfde manier geobjectiveerd mogen worden als vrouwen. Maar eigenlijk klopt het niet helemaal. Want voor vrouwelijke strippers wordt geen avond georganiseerd. Daar hangt een zweem van taboe omheen. Waarom vinden we mannelijke strippers eigenlijk vermakelijk en vrouwelijke pervers?

Discussies over vrouwenemancipatie zijn bij ons thuis doorgaans fel. Voorspelbaar als ik ben, ben ik tegen alle ongelijkheid ten nadele van vrouwen. Vriend draait de boel altijd om. Want bestaat er niet ook veel ongelijkheid ten nadele van mannen? Heel soms heeft hij gelijk, zoals in dit geval. Want blijkbaar is het wel oké als vrouwen mannen als een lustobject zien, maar andersom niet. Is dat niet net zo fout?

Maar het werkt ook de andere kant op: mannen die zich uitkleden voor vrouwen worden niet verguisd of op neergekeken. Er worden vrolijke films over gemaakt zoals Magic Mike, en vrouwen vertellen er giechelend over op het werk. Terwijl stripsters worden neergezet als vrouwen die gered moeten worden. Als vrouwen die door omstandigheden in het vak zijn beland en niet uit vrije keuze. We vinden ze zielig.

Ik ben er ook niet voor dat vrouwen op hun uiterlijk worden beoordeeld. Sterker nog, er zijn nog wel wat lansen te breken in dat opzicht. Waarom zijn er anders massa’s vrouwen die de dieetgekkies van The Green Happiness zijn gaan volgen?

Maar is het ondenkbaar dat een vrouw het ook leuk zou kunnen vinden om haar blote kont te laten zien? Natuurlijk willen we gewaardeerd worden om onze intelligentie, humor en warmte. Maar een beetje positieve aandacht voor vrouwelijke rondingen  is ook niet weg. Eigenlijk soms wel leuk. Dus als we piemels oké vinden, moeten tieten dat ook zijn.

En dan nog iets, als we het dan toch over seksuele emancipatie hebben. Mannen zijn vanavond niet welkom. De avond draait natuurlijk om seksuele aantrekkingskracht. En het is uitgesloten dat mannen zich ook aangetrokken voelen tot andere mannen. Of, wacht even?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *